Pleegouder Netwerk Café - PLEEGOUDER ACADEMIE

Pleegouder Academie

Pleegouder Academie

PLEEGOUDER NETWERK CAFÉ

Pleegouder Netwerk Café is dé plek voor pleegouders in de regio Utrecht en het Groene Hart. Met een gevarieerde achtergrond en aanbod aan expertise zijn we altijd in beweging en in verbinding met elkaar.

We ontmoeten elkaar o.a. tijdens de koffie en thee, Ronde Tafels, en natuurlijk 1-op-1.

We staan voor een aantal kernwaarden: verbinden, vertrouwen en support. Met het Pleegouder Netwerk Café til je jezelf naar een hoger niveau.  Meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking.

'Sometimes you just need to disconnect and enjoy your own company.'

– unknown – 

Een netwerk voor pleegouders

Elkaar leren kennen in een andere setting, één vrijdagochten in de maand. We ontmoeten elkaar informeel, maken kennis  en aan de Ronde Tafel delen en supporten we elkaar. We streven naar duurzame relaties en groei. Op deze manier kunnen we meer onderscheid maken en de focus leggen op activiteiten (gericht op persoonlijke en/of pleegouder-groei). Deelname is gratis, kosten voor koffie/thee betaal je zelf.

Activiteiten, lezingen en daarbij horende kosten worden aangekondigd in de agenda.

 

Eerst volgende bijeenkomst:

Vanwege de mei-vakantie treffen we elkaar bij het Theehuis Rhijnauwen. Een speciale editie noemen we het, zodat kinderen dit keer mee kunnen komen. Er is ruimte om te spelen. Deze locatie heeft een groot speelveld en speeltuin.

Agenda 2024

theehuis.rhijnauwen

Ronde Tafel

Vraagstukken, uitdagingen  die je bezig houden, of nieuwe inzichten die je wilt opdoen…..dan ben je welkom aan de Ronde Tafel. Tijdens het Netwerk Café is er ruimte en tijd om samen met andere pleegouders deel te nemen aan tafel. Als inbrenger of supporter. Ieder met zijn of haar eigen expertise leveren kennis, inzichten, oplossingen, tips om de inbrenger verder op weg te helpen.

Wat netwerken je oplevert

Weg uit de hectiek van de dag. Leren en inspireren met en van elkaar. Ruimte voor groei. Dat zijn de kenmerken van het Pleegouder Netwerk Café.

Meer inzicht

Het ontmoeten van anderen, het bijwonen van presentaties, leiden je naar nieuwe perspectieven en ideeën.

Delen

Door eigen kennis en ervaring te delen, praktische tips en richting te geven, help je anderen en anderen helpen jou.

Versterken

Presentaties en workshops, door experts uit verschillende vakgebieden, helpen je informatie, kennis en vaardigheden uit te breiden.

Na de start op 9 juni 2023, gaan we door! Vanaf 1 januari 2024: één maal per maand: elke 2e vrijdag van de maand organiseren we een Netwerk Café!

Team

Wordt nog ingevuld.

Over mij

Ik ben Petri Dobbenberg en pleegouder. Ik miste in Utrecht een back-up, mensen die mij verstonden wanneer ik voor nieuwe uitdagingen stond… Soms vloog de onzekerheid mij naar mijn keel en vond ik bij een enkeling gehoor. Maar mij écht begrepen voelen en geïnformeerd worden, dat vond ik bij pleegouders

Een Pleegouder Netwerk Café, live. Sinds 9 juni 2023, op een buitenlocatie. Uit de hectiek van je dagelijkse gang.

 

Petri Dobbenberg

Wij zoeken:

Om bij te blijven in tijden van verandering, transitie en concrete antwoorden te vinden, is er soms meer nodig. Daarom nodig ik sprekers uit te reageren die hun steentje willen bijdragen aan het pleegouderschap.

Door tijdens een Pleegouder Netwerk Café te spreken in de vorm van een lezing of activiteit.

Ben jij expert, professional in het landschap van pleegzorg? Weet jij bijvoorbeeld veel over wetten en regels, besluitvorming en ontwikkelingen binnen de hulpverlening? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of bel! 

Veelgestelde vragen

Voor pleegouders binnen alle gebieden. Netwerk-, crisis-, deeltijd-, weekend-, bestand- en grootouder- pleegouders. Mensen met een ‘open geest’ die op een laagdrempelige manier willen ontmoeten, nieuwsgierig zijn en op een informele manier kennis willen opdoen van ontwikkelingen.

Per 1 januari 2024 hanteren we een frequentie van één keer per maand. Elke 2e vrijdag van de maand is er een pleegouder Netwerk Café op locatie in Utrecht.  

Niets. Behalve tijd, de kosten voor koffie/thee en of versnapering. Die betaal jezelf. 

Presentaties, lezingen, activiteiten en workshops zijn wél kosten aan verbonden. Deze kosten zullen op de site en in de communicatie kenbaar gemaakt worden.

We streven naar een vaste locatie.  Tijdens de winter ontmoeten we elkaar in Basecamp, Nijverheidsweg 16 a in Utrecht. Voor de mensen die het kennen is dit op het industrieterrein Cartesius, in de buurt van de Werkspoorkathedraal. Voor de zomerperiode treffen we elkaar in de Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150, 150a, 3555 SW Utrecht.

Het ‘café’ is een fysieke plek, waar je elkaar live ontmoet. Het is bedoeld voor pleegouders die gelijkgestemden willen ontmoeten ter inspiratie en lering. Workshops worden apart aangekondigd. 

Ja, ik ben erbij!

Meld je hier aan voor het Pleegouder Netwerk Café en je ontvangt een mail. Heb je een vraag, stel deze gerust hieronder.

PLEEGOUDER ACADEMIE draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders