Workshop Hechten? Natuurlijk niet! - PLEEGOUDER ACADEMIE

Pleegouder Academie

Pleegouder Academie

Workshop 'Hechten?...Natuurlijk niet!'

De relatie met 'verplante kinderen' verloopt niet altijd van nature. Kan je van hen verwachten dat zij zich hechten? Natuurlijk kunnen pleegkinderen zich (opnieuw) hechten, mits de omstandigheden goed zijn. Dan groeit het van nature.

Min 10 - en max 15 deelnemers

regio Utrecht

28 juni 2024

10.00- 17.00 uur

Leer hoe je hechting kan bevorderen.

Ingrediënten van de dag zijn: ontmoeten, ontdekken, vaardigheden en verkennen

In deze workshop leer je over een natuurlijke hechting-relatie tussen pleegkind en pleegouder en andersom. Het gaat verder dan weten hoe het brein werkt door verstoorde hechting. We leggen de focus op (nieuwe) hechting.  

In het kort...

Om deze workshop te volgen is geen voorkennis nodig van (on)veilige hechting. 
De masterclass is voor pleegouders, voor aspirant- pleegouders, of mensen die het pleegouderschap overwegen en de verdieping achter hechting zoeken.

Masterclasses in Utrecht en Meppel

Deze live workshop is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het thema ‘hechting-fasen’.
Weg van de digitale snelweg, maar elkaar live ontmoeten.
Zowel in Utrecht,  als in Meppel.

“De kennis die Evelyne aanreikt, leerde mij op een milde manier er naast te gaan staan, door oog en oor te hebben voor het verhaal van mijn kind. Hierdoor ontstond er direct meer contact en openheid. ” – deelnemer –

Inleiding

Vaak raken we in ons verlangen naar antwoorden voor onveilige hechting de rode draad kwijt.  Daarnaast worden we vaak afgeleid door het daaruit voortkomende gedrag. Het risico is dat hechting-fases niet ontwikkelen.

Deze workshop staat in het teken van gezonde hechting. De focus gaat uit naar relatievorming, hoe een kind zich hecht en wat de rol van de pleegouder hierin is. En hoe hecht de ouder zich met een kind dat niet bij hem/haar geboren is?  

Om een kind te kunnen opvoeden is het van belang dat dit binnen de omgeving waar het kind opgroeit een warme gezonde hechting-relatie plaatsvind.

En dat is nou net het punt bij pleegkinderen, dat het soms lijkt alsof deze kinderen daar niet of nauwelijks tot in staat zijn.  Hoe zou het voor je zijn wanneer jij de tools en handvatten hebt om hen hierbij te helpen?

Herken je dit?

Spreker

Deze masterclass wordt verzorgt door trainer-therapeut Evelyne van Winden, praktijk Hechting en Ontwikkeling.

Evelyne is als ervaringsdeskundige bekend met complexe gezinssituaties en heeft als kind en stiefmoeder te maken gehad met opnieuw hechten en de belemmeringen die dat met zich mee kan brengen. Ze is als docent werkzaam aan het Neufeld Instituut, een internationaal toonaangevend opleidingsinstituut op het gebied van hechting en kind-ontwikkeling.

In deze workshop leer je

Pleegouder of professional?

Pleegouder dynamiek

Min 10 - en max 15 deelnemers

regio Utrecht

28 juni 2024

9.00- 17.00 uur

Pleegouderdynamiek is niet in één woord te vangen. Als pleegouder je plek vinden in een omgeving van betrokken instanties, familie, met ieder hun eigen behoeften en verwachtingen vragen om een zelfkennis en tools om stevig te staan en vertrouwen op een eigen koers. Die koers is niet altijd vanzelfsprekend en voor handen. Tijdens de masterclass verkrijg je inzichten en tools die helpen je eigen koers te vinden en op koers te blijven. Waarbij wij uitgaan van:

Waar en Wanneer?

28 juni 2024

locatie in Utrecht of omgeving

What you resist, persist! /waar jij je tegen verzet, zal volharden

Kiezen

voor het bevorderen van gezonde hechting

Betekent dat je uitgaat van de hechting-fasen van kinderen en je eigen proces als pleegouder. Wanneer  je dit begrijpt en toepast, zullen kinderen kunnen vertrouwen op volwassenen. Tijdens deze masterclass ontdek je de kracht van de relatie met kind(eren). Door ruimte te geven voor hun verhaal en gedrag en jouw basis in te zetten.  Want;

Gezonde hechting,

natuurlijk doen.

Zonder te kijken naar gehechtheid van de ander, is als het bouwen van een huis zonder te kijken naar de fundering.  Deze masterclass gaat over de eerste stappen van het bouwen van de fundering. 

Het natuurlijke proces van de relatie met kinderen die niet bij jouw geboren zijn om vervolgens te bouwen aan perspectief van het kind, binnen en buiten je gezin. Ongeacht de leeftijd van de kinderen, is deze masterclass interessant wanneer je:

Petri Dobbenberg

Pleegouder, TRAINER, programmabegeleider

Toen ik te maken kreeg met de overgang van puber tot adolecentie leeftijd binnen ons pleeggezin, merkte ik dat het tijd was om een andere koers te varen. Maar hoe dan?

Na al die jaren van zorgen voor, investeren in kennis van en leren over trauma, en hechting, brak een andere fase aan. Het was alsof ik ineens met lege handen stond en tegen muren van onbegrip opliep.

Toen ik met Evelyne sprak besefte ik dat ik zoveel meer opgebouwd had dan ik dacht. En toen had ik goud in handen. Een gesprek over hechting en relatie opende deuren en daar is onder andere deze workshop uit ontstaan.

Binnen de Pleegouder Academie faciliteer en organiseer ik programma’s en workshops voor pleegouders. Dit doe ik in samenwerking met professionals. 

Het is mijn missie om zoveel mogelijk (aspirant) pleegouders te verbinden met de nieuwe tijd.

LOCATIES & DATA

Locatie Utrecht

Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150, Utrecht (zomer)

Datum en tijd in overleg. Tijdens de winterperiode maken we gebruik van een andere locatie.

Locatie Meppel

Zentrum, Zuideinde 18a, 7941 GH Meppel

Datum en tijd in overleg

Reserveer jouw plek voor 28 juni 2024 door onderstaand formulier in te vullen.

Investering is € 175,00 inclusief koffie, thee en lunch. Exclusief 21% BTW.

Nog een andere vraag?

Stel je vraag via het onderstaande formulier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

Workshops

  • In overleg
  • 25 juni 2024 – Rouw & Verlies
  • 28 juni 2024 – Hechten?…Natuurlijk Niet!
  • 5 september 2024 – Het Goede Gesprek – ontdek je eigen wijsheid
  • 8 oktober 2024 – Pleegouders & Baby’s
  • 15 november en 22 november 2024 – Pleegvaders Doen Ertoe!
  • 15 november 2024 – Hechten? … Natuurlijk Niet!

ADRESSEN

UTRECHT
Daalseweg 150/150a, 3555 SW  Utrecht.

MEPPEL
 Zuideinde 18a,7941 GH  Meppel.