Gedoe komt er toch - PLEEGOUDER ACADEMIE

Pleegouder Academie

Pleegouder Academie

Gedoe komt er toch! Hoe vaak het nemen van besluiten in ‘gedoe’ belanden, kan ik zeker over mee praten.

Een korte intro:
Je kent het vast wel dat je een bijeenkomst met instanties,  school of familie zoekt naar hoe en wat je zegt. Je voelt en vind dat het anders kan, of juist dat je een idee hebt. En je zegt het niet. Daar heb je goede redenen voor; Je wilt iemand niet beledigen of je denkt; ze luisteren toch niet. 

Maar als je voelt of vindt dat iets relevant is, maar je zegt het niet, dan wil dat nog niet zeggen dat het weg is. Onbewust of bewust hebben we de neiging om het op een indirecte manier te gaan uiten. Dat noemen we de sabotagelijn. 

Om van de sabotagelijn af te komen is een manier om het Goede Gesprek aan te gaan. Het ‘gedoe’ wordt dan aan de voorkant van het gesprek besproken. Oftewel gevoelens, meningen, ideeën worden uitgenodigd om op tafel te leggen en in de contet van het gesprek te plaatsen. Dat noemen we ‘inchecken’. 

Het ‘gedoe’ wat we doorgaans achteraf ervaren, wordt hierdoor naar de voorkant verplaatst. Waarom een genomen besluit niet altijd goed voelt, geeft in deze aan dat we niet hebben ingecheckt. 

Zie het als de basis van het pleegouderschap. It takes a whole village to raise a child. En als we dan ook bij en met elkaar er zijn, dat scheelt veel gedoe.

Wil jij meer weten en ervaren hoe dit voor jou kan werken? Dan kun je aanmelden voor de training ‘Het Goede Gesprek’.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PLEEGOUDER ACADEMIE draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders