Pleegouder Academie

Pleegouder Academie

Wordt member bij de pleegouder-community...

In deze community voor pleegouders tref je andere pleegouders in een warme, veilige  omgeving waarin we elkaar 2 wekelijks digitaal ontmoeten. Waar ervaringen delen, elkaar vragen stellen en waardevolle contacten centraal staan.

Hier vind je een netwerk van steun en inspiratie die hun eigen verhalen en inzichten delen, waardoor je niet alleen leert van van professionals, maar vooral ook van elkaar.

Veel pleegouders doen consessies in de opvoeding, de samenwerking met instanties, de regelgeving.  Op die manier blijft het comfortabel, waardoor er een moment komt dat  je vast zit in een systeem en tegen alle opvoed- en ouder-instincten in tegen verschillende beperkingen aan loopt. 

Met als gevolg dat:

"It takes a whole village to raise a child"

Het is zo wáár, maar niet altijd vanzelfsprekend dat de omgeving een bedding biedt voor het opvoeden van kinderen.  Voor veel pleegouders  betekent het een proces waarbij zij zich niet altijd door de omgeving begrepen voelen. Net als bij het ouderschap heb je steun en raad nodig van familie, vrienden om je veilig te voelen, zodat zij kunnen bieden wat kinderen nodig hebben. 

Wanneer een steun-omgeving niet binnen handbereik is, en je eenzaamheid of uitputting wilt voorkomen, hebben wij de oplossing: aansluiten bij de ‘village’ geeft ruimte voor vragen, adviezen, inspiratie, zelfzorg en ontspanning. Door member te worden van de ‘village’ ben je niet alleen!

 

In het kort:

Een veilige -digitale- ruimte om je vragen te stellen, uitdagingen te delen en elkaar te helpen.

Informatie en inspiratie door gastsprekers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en uitdagingen in het landschap van pleegzorg.

Reset en zelfzorg door inspirerende ontmoetingen met andere pleegouders en experts die waardevolle contacten kunnen zijn. 

Live meetings met gastsprekers, lunch in buiten locaties.

Waarom deelnemen?

Als pleegouder sta je voor unieke uitdagingen en verantwoordelijkheden, wat niet altijd als vanzelfsprekend is.  Zorgen voor kinderen in een kwetsbare positie vereist niet alleen toewijding, maar ook kennis en vaardigheden om hen de best mogelijke zorg te bieden en te begeleiden naar een toekomst waar jongeren zich kunnen ontplooien op weg naar volwassenheid.

Daarom reiken we in de community ook ondersteuning aan door introductie-workshops aan en gastsprekers. Zodat jíj meer toegerust bent om uitdagende situaties het hoofd te bieden en de regie te houden. 

Wat kan dit voor jou betekenen?

Investering

Meld je kosteloos aan voor de eerste 4 digitale bijeenkomsten – op 4 april, 11, 18 en 25 april 2025, van 10.00 uur -11.30 uur. Je ontvangt een link voor deelname nadat je via onderstaand formulier hebt aangemeld.

Vanaf 25 april 2025 is de investering voor het membership € 24,95 per maand.  Het membership gaat in op vrijdag 2 mei 2025 voor de duur van 3 maanden.

Wat krijg je in de 'village':

Hoe werkt het?

Schrijf je hier GRATIS in voor 4 weken deelname in de community

De community start op vrijdag 4 april 2025. Na inschrijving hiernaast ontvang je een link voor digitale deelname. Daarbij ontvang je update’s van activiteiten, gastsprekers die de ‘village’ ondersteunen. 

Antwoorden op de meest gestelde vragen

Gastsprekers die wij uitnodigen komen zowel uit het landschap van pleegzorg, als van buiten het landschap. De bedoeling is je te informeren en te inspireren. De vooraankondiging tref je in de mailing. Tijdens de pilot periode inventariseren we waar behoefte aan is, zodat wij aansluitend daarop mensen kunnen benaderen.

Elke digitale ontmoeting wordt opgenomen.  Je kunt deze dus jouw tijd terug kijken en luisteren. 

Wij willen als het kan, in jouw regio de lunches organiseren. Om dit voor iedereen zo handig mogelijk te organiseren, bepalen we de locatie in overleg. Je ontvangt een mail met het voorstel van datum, tijd en kosten. 

Het aanbod van workshops wordt voor een speciaal tarief aan members aangeboden. Hierover informeren wij je per mail.  Workshops worden in het midden van het land georganiseerd. Deze workshops beslaan in tijd een dag of een dagdeel.

Dit kun je bespreken met je pleegzorg begeleider of de instantie. Wat ik weet is dat daar geen vaste richtlijn voor is. 

Heb je een overige vraag?