Bevrijdingsdag...Ik ben MIJ! - PLEEGOUDER ACADEMIE

Pleegouder Academie

Pleegouder Academie

Bevrijdingsdag. Een vraag die op 5 mei vaak wordt gesteld; wat betekent vrijheid voor jou? Voor ons is vrijheid erg belangrijk. En dan de vraag die we onszelf stellen: hoe geef je dat door? Of: hoe leef je dat voor?

In de basis je richten op de ruimte en vrijheid van keuzes zodat kinderen zich kunnen ontplooien en zich vrij voelen in keuzes om door het leven te kunnen. Hoe mooi zou dat zijn? Dat vraagt authenticiteit van jou als pleegouder en professional.

Als vrijheid net zo belangrijk voor jou is als voor mij, dan is het heel waardevole om eens te reflecteren op hoe vrij jij nou eigenlijk bent.

Je kan bijvoorbeeld veel vrijheid ervaren in je dagelijks leven. Maar betekent dat dan dat je vrij bent?

Want hoe zit het bijvoorbeeld met de meningen van anderen? Hoe vrij ben jij van de verwachtingen die anderen van je hebben?

Vrijheid is werken aan vrij zijn van patronen die je los kunt laten, zodat jouw energie kan stromen. Vrij zijn van overtuigingen die wij in onze eigen opvoeding hebben overgenomen en voor ‘waar’ aannemen.

Het is waardevol om eens stil te staan bij jouw gevoel van vrijheid. Om het voor te leven en door te geven. Reflecteren kan daar bij helpen. Dat kun je doen aan de hand van de volgende vragen:

  • Leid jij het leven dat je graag wilt leiden?
  • Is er iets waar jij je nog in tegen laat houden? Bijvoorbeeld: Wat doe jij niet waardoor JIJ er minder uitspringt in wat je wilt betekenen, wie jij wilt zijn?
  • Zijn er overtuigingen en/of meningen van anderen die jou weerhouden van jouw leven in vrijheid? 

Vrijheid is Ik ben MIJ! Daag jezelf uit en pak de regie over je leven. Leg het op tafel en heb het erover.

Ervaringen en zelfkennis zijn een leidraad hierin om te achterhalen wie jij bent. Wil jij meer ervaringen, (zelf)kennis opdoen, schrijf je dan in voor de mail, zodat je op de hoogte blijft van onze agenda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PLEEGOUDER ACADEMIE draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders