HOME - PLEEGOUDER ACADEMIE

Pleegouder Academie

Pleegouder Academie

Welkom bij de Pleegouder Academie!

voor meer regie en meer energie.

Sluit je vrijblijvend aan en bouw mee aan de toekomst van kinderen!

Voor vernieuwers, de doeners en de denkers.

Bevlogen vernieuwers. Denkers en doeners die willen investeren in zichzelf en zich hard maken voor een betere wereld voor kinderen. Die weten dat groei en ontwikkeling belangrijk is om in de stroom van de tijd mee te gaan.  Anders kijken, anders doen. Ben jij er één? 

Met elkaar de wereld beter maken in het landschap van pleegzorg. Als pleegouder ben je het belangrijkste instrument in de zorg voor het pleegkind. Het kan een uitdagende en belonende ervaring zijn. Maak ruimte voor groei en ontwikkeling en organiseren van een veilig en stabiele omgeving. 

Workshops

Rouw & Verlies in pleegzorg

Hechten?... Natuurlijk Niet!

Pleegouder & Babys

Pleegvaders doen ertoe!

25 juni 2024

28 juni 2024

8 oktober 2024

15 en 22 november 2024

Communicatie over rouw en verlies als sleutel naar verbinding. Door Miriam Hopmans
Over de relatieopbouw met ‘verplante kinderen’ door Evelyne van Winden.
Een workshop voor pleegouders met pleegbaby’s en professionals die gezinnen begeleiden. Door Karin
Workshop van 2 dagdelen voor  pleegvaders door Michiel Soeters.

Zo blijf je up-to-date!

We houden je graag op de hoogte van de bouwstenen, workshops en programma’s. Wil jij meedoen met onze basics of zoek je verdieping als pleegouder of professional? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ruimte voor groei.

De Pleegouder Academie is een ontmoetings-, leerplaats voor pleegouders off-line en online. Samen met experts ondersteun ik pleegouders tijdens het proces van pleegouder in de wereld van vandaag. Waar transitie, verbetering en vernieuwing ruimte geeft om anders te kijken, anders te doen. 

Aansluiten op de nieuwe wereld vraagt om los te komen van oude (organisatie) structuren. Je plek in te nemen die de veiligheid en stabiliteit vertegenwoordigd in jouw leven, jouw gezin en organisatie. Door stappen te zetten in jouw persoonlijk proces sluiten we vanzelfsprekend aan op de wereld van de kinderen.

Behalve kennis, vaardigheden in samenwerking en communicatie kun je aansluiten bij de digitale community en real life. Een nieuwe manier van leven voor nu en voor de rest van je leven!

Pleegouders, regisseurs van de toekomst!

Hoe zorg je er nu voor dat jij je niet langer ‘gevangen’ voelt in een systeem? Dat je vrij voelt om je nieuwe leven te leven zonder dat jij je tijd verliest aan allerlei  wetten en regels en adviezen die jou niet dienen? Verander jouw wereld en begin bij jezelf. 

Over mij

In 2014 werden wij, mijn partner en ik [Petri], pleegouder. Vanaf dat moment maakten we kennis met een nieuwe wereld. Ondanks de voorbereiding en ondersteuning, ontdekten we dat we ieder onze eigen uitdagingen hadden aan te gaan. Momenten van eenzaamheid volgden en tegelijkertijd leerde ik van experts van buiten de gebaande paden. Daar volgde ik trainingen om mijn eigen koers te volgen en daarop te vertrouwen. 

Vanuit de overtuiging dat pleegouder een continue leer-, groeiproces is, ben ik de Pleegouder Academie gestart. Om mijn ervaring en kennis te delen, maar vooral te zoeken naar programma’s, trainingen, informatie naar de maatstaven van deze tijd. Om door te gaan waar anderen stoppen. Daar neem ik graag anderen in mee.

Meer eigen regie en meer energie, levert veerkracht, vermindert stress en bevordert welbevinden.

Als we allemaal de houding hadden dat we alles kunnen doen, dat we alles kunnen zijn, als we onze dromen en ons hart volgen… kunnen we de wereld veranderen.” 

– Maggie Doyne

PLEEGOUDER ACADEMIE draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders